C. Tromp, Keurslager

Rundvlees van Heijdra vleesvee

Rundvlees is één van onze specialiteiten. Ons rundvlees komt van ‘dikbil’ runderen die opgroeien op groene Hollandse bodem. Zij voeden zich met vers gras en lekkere klavertjes. Mede daarom leveren Hollandse dikbilrunderen mooi mager vlees, smaakvol en botermals.

Nederlands rundvlees verdient erkenning!

In Nederland houden veehouders zich aan tal van extra eisen die meestal verder gaan dan de Europese standaard. Dit zijn wettelijk opgelegde eisen, maar ook extra eisen die vanuit de markt worden gesteld aan het houden van vee, het slachten van dieren en de controles op de verwerking, hygiëne en tracering van vlees. Hierdoor heeft Nederlands rundvlees een streepje voor als het gaat om duurzaamheid, dierenwelzijn, gezondheid, tracering en voedselveiligheid. Weinig consumenten zijn zich hiervan bewust en laten dit dus ook niet meewegen bij de aankoop van hun vlees. Wij denken dat zij deze bewuste keuze wel zouden maken als zij beter geïnformeerd zouden zijn.

De meerwaarde van Nederlands rundvlees

Daarom dragen wij graag een steentje bij aan het vergroten van het bewustzijn over de meerwaarde van Nederlands vlees door middel van het verstrekken van informatie. Bijvoorbeeld via een duidelijke herkenbaarheid van rundvlees dat afkomstig is van Nederlandse veehouders.

Daarnaast zetten wij ons actief in voor het vergroten van de kennis over Nederlands rundvlees, onder andere bij beleidsmakers, belangenbehartigers en wetenschappers. Dit doen we door middel van het initiëren van onderzoek en het laten vastleggen van meetbare feiten en cijfers gebaseerd op de dagelijkse praktijk. Wij werken daarbij samen met organisaties als Wageningen UR, Stichting Milieukeur, Innovatienetwerk, een aantal agrarische adviesbureau’s en natuurlijk met onze collega’s.

 • Biefstuk
 • Kogelbiefstuk
 • Haasbiefstuk
 • Zijlende
 • Staartstuk
 • Runderschnitzel
 • Sukadelappen
 • Riblappen
 • Runderrollade
 • Rosbief
 • Braadlappen
 • Bieflappen
 • Magere stooflapjes
 • Braadstuk
 • Runderpoulet
 • Hacheevlees

De Dubbeldoel koe

Een deel van deze melkkoeien is namelijk geschikt om te groeien en voor een mooi stukje kwaliteitsrundvlees te zorgen. Daarmee dienen deze koeien een dubbel doel, namelijk de productie van melk en van een goed stukje vlees. Hier komt de term dubbeldoel koe vandaan. 

Sinds 2015 zoeken wij de samenwerking met Nederlandse melkveehouders.

Als een regionale melkveehouder een gezonde koe heeft die niet meer zoveel melk geeft, belt hij ons op en gaan we de koe bekijken. Wanneer we het samen eens worden over de prijs, komt de koe naar IJsselstein. Daar zorgen we ervoor dat deze koe na haar carrière als melkkoe, in ruime strohokken en met heerlijk voer en veel frisse lucht kan uitrusten en uitgroeien tot een volwaardige vleeskoe.

Deze all-inclusive vakantie duurt gemiddeld zo’n 100 dagen. Het nieuw aangezette vlees is heerlijk mals en heeft de ouderwetse rundvleessmaak.

Duurzaamheid

De CO2 foodprint – de ecologische voetafdruk – van rundvlees van melkkoeien is relatief laag. Het voer, de benodigde grond en het water dat voor en door deze koeien wordt gebruikt, zijn tijdens het grootste deel van haar leven omgezet in de productie van melk voor zuivelproducten. De periode die ze daarna nodig hebben om door te groeien om ook een mooi stukje vlees af te leveren is beperkt.

Ons vlees mag niet biologisch genoemd worden. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat we geen biologisch voer gebruiken. Onze koeien krijgen gras van eigen land, maïs van eigen land, aardappelsnippers die als restproduct overblijven bij Nederlandse aardappelfabrieken, bierbostel van Nederlandse brouwerijen en krachtvoer van familiebedrijf Fuite uit Genemuiden dat volledig bestaat uit GMO-vrije grondstoffen. 

Wilt u nog meer informatie over vlees van de Hollandse dubbeldoel koe? Neem dan gerust contract met ons op!

C. Tromp, Keurslager

Krommenieƫrweg 24
1521HK Wormerveer
0756281079

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten